Jeg var hos farmoren min igår, og der fikk jeg deilig Toscakake...
mmmm...god!
Kakebunn:
4 egg
3 dl sukker
2 ts bakepulver
4 dl hvetemel
4 ss melk
225 g smør
Toscaglasur
75 g smør
3 dl hakkede mandler
1,5 dl sukker
2 ss hvetemel
2 ss melk
Nok til 1 kake
Fremgangsmåte
1. Smelt smøret og la det avkjøles mot romtemperatur.
2. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
3. Bland mel og bakepulver og sikt det inn i eggedosisen, vekselvis med smeltet smør og melk.
4. Hell røren i en smurt og strødd sprinform med diameter 28 cm eller en langpanne på ca 35 x 40 cm.
5. Stek kaken på midterste rille ved 175 grader i cs 25 minutter.
6. Lag glasuren mens kaken steker. Bland alle ingrediensene i en liten kjele og la det koke i et par minutter.
7. Fordel glasuren forsiktig over kaken.
8. Stek kaken videre til glasuren blir gyllen, ca 10 - 15 minutter.
9. Avkjøl kaken litt i formen før den tas ut og settes på rist.
10. Skjær i skiver eller ruter og server.
Kos deg!
oooh, me like cakes... disse på prøves... lagde muffins i dag.. hehe... prøve noe nytt i neste uke. Har jeg liksom laga noe så syns jeg at jeg har en god unnskyldning for å spise det :)
SvarSlettHa en fin kveld. :)
Klems Diana.
Oi, den så god ut - må lagre oppskriften til en vakker dag:)))
SvarSlettHeldigvis fikk vi hendvisning til riksen - der de vet hva de holder på med:))
Han har cyste midt inni jernen (det visste vi) men alle plagene som
har forverret seg i det siste, kommer fra den..så nå blir det operasjon..usj.:)
Ha en superflott senkveld og god fredag!
Klem fra Janne:)
Å så koselig å få kake hos farmorem din:-) Ser og høres kjempegod ut. Og tusen takk for kjempefin kommentar hos meg! Ble glad:-) Følger deg videre også. Ha en fin kveld! Hilsen fra Elin
SvarSlettHeia!
SvarSlettFor ei nydelig kake:)
Den må jeg teste ut en dag :)
Klem Gitte