fredag 15. februar 2013

Nettvett og barn!


Noen ord fra meg i dag, eller endel...
Litt langt innlegg, med verdt å lese. 

..............

Selv om denne bloggen handler mest om interiør og mitt kreative virke, skriver og deler jeg også om mitt
familieliv. Jeg synes det er helt ok å skrive at vi har vært borte på besøk, at barna har kost seg på stranda eller at vi har vært på en ferietur el.l. Kun helt greie setninger som ikke skjemmer eller utleverer barna mine på noen som helst måte. Når det kommer til bilder av barna, er det kun et fåtall fotos jeg har delt med dere.
Har det vært noen bilder, har det vært detaljfotos av små barnehender i aktivitet,
små, lubne babyføtter, eller et bakhode el to. Eller som et slikt over.
Aldri ansiktsbilder. 

Barna mine er heller ikke eksponert på facebook, selv om jeg har reservert meg mot at alle andre enn mine
venner kan se bildene. Foto av barna er private. Men for all del, mine venner/bekjente på facebook har sett bursdagshilsener som jeg har lagt ut, bilder som også har vært i avisen den ene dagen. Men de er slettet igjen etter et par dager, maks. Kall meg hysterisk om du vil, men vi som foreldre vil nødig utstette de for ting de ikke har en anelse om hva er engang. Jo, forresten en liten tekst innimellom på facebook om at eldstemann har mistet en tann, eller at lillemor har ryddet litt idag, har jeg lagt ut...... ;)

Jeg så en artikkel på aftenposten.no i dag, som inspirerte meg til å sette mer fokus på dette:


Dere som eksponerer barna deres på nett, vær så snill og vis nettvett!
Gi barna deres et skjermet liv fra denne skumle nett "trenden" vi ser.
Det er noe som heter personvern, og dette skal vi respektere fullt ut. Barna som blir eksponert i det fulle og brede med bilder og tekst, vokser til og blir store en dag de, og!
Er ikke særlig kult å finne bilder av seg selv på nett, hvor du enten er syk, du sover eller har trynet fullt av grøt eller gørre fra sandkassa. I ungdomstiden er det mye mobbing, og et bilde el to kan gjøre
 stor skade senere, selv om det er aldri er så søtt og sjarmerende nå. 

Jeg får vondt i magen av å se personer som begynner å eksponere sin lille stolthet allerede før barnet er ute av mors mage! Det er jaggu et privat bilde spør du meg.

Jeg har vært borti diverse mammablogger, og jeg blir skremt av enkelte...
Har sett mye på facebook også, som ikke skulle vært der i det hele tatt. Dessverre.
Du har selv råderett over hva du vil skal legges ut på nett, du har selv mulighet til å si at: nei, dette liker jeg ikke, kan du ta det vekk?? 

Hva med barna dine?

Vær så snill, respekter barna deres og deres fremtid. Respekter det viktige ordet personvern.
Det viktigste vi har er barna våre, og deres fremtid!


Hjertesukk fra en trebarnsmor... :)

5 kommentarer:

 1. Er enig med deg der, må tenke på hva man legger ut av barna.
  Små barn velger jo ikke selv.

  Ha en fin kveld videre, klem :)

  SvarSlett
 2. Flott skrevet Janne!
  Jeg tenker at man må tenke seg om, samtidig som man må lære barna måtehold.
  Mange burde nok gå i tenkeboksen.

  Stor klem for en god helg !
  Nann Karin

  SvarSlett
 3. Hei Janne:)
  Så enig med deg og godt du tar det opp,eg har lagt litt bilder av mi ut men det er kun i positiv setting og det eg skriver er generelt for eg har sett bilder og tekst som folk har lagt ut,som eg har reagert på og synest virkelig synd på ungene som blir tatt bilde av slik.
  Det er mykje ute i denne verden som ikkje er bra og viktig å beskytte dei!

  Fin lørdag til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. Vi må beskytte barna våre ja! Blir skremt også av oppslag i vg idag hvor en ung mann sier han syns det er helt greit å spre bilder(naken bla) av jenter- de får skylde seg selv sier han. En tidligere kollega har hatt en lite heldig opptreden på idol- den blir spredt og man ler når man ser det-egentlig er dette en dyktig sanger som valgte feil denne dagen-men denne ene opptrednen er det som blir spredt og som man husker. Syns synd på denne personen. Vi må lære barna våre nettvett og vi må utvise det selv. Syns dere som har blogger stort sett er flinke til å bruke ufarlige bilder:) fint du tar det opp! Ha en flott uke;) Lene

  SvarSlett
 5. Hei.
  Så enig! Viktig for oss bloggere å bli minnet på dette med jevne mellomrom. Det er fort gjort å poste bilder som kan virke harmløse nå, men som du sier; man vet ikke hvilke konsekvenser det kan få, hverken nå eller senere.. Det er lett å bli trygg i den bloggverden som vi opererer i (interiør, hverdagstema); Der det stort sett går i positive tilbakemeldinger og et godt fellesskap.. I dette fellesskapet vil det også virke tryggere å legge ut bilder, men som senere kan bli en byrde for barna..
  Så; Takk! Fint med en reminder for å holde bevisstheten omkring dette varmt.
  Finfin uke ønskes deg!
  LenaE

  SvarSlett

Så koselig at du vil skrive en kommentar hos meg! Har du ikke blogg kan du signere med Anonym, eller skrive navnet ditt som hilsen til innlegget:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...