tirsdag 29. mai 2012

Det spirer og gror, og en award


Det spirer og gror i blomsterkassene jeg lagde for en tid tilbake.
Oppskrift på hvordan lage dine egne blomsterkasser, kan du se her.


Jeg sådde frø av både jordbær, gulrøtter, sukkererter og reddiker. Som dere ser over her har det begynt og spire og gro, og noen er allerede ferdig! :)
Og så gode da, gitt:)
Reddiker er kjempegode på ei brødskive med ost:)


SukkererterRedikker er fine å dyrke gjennom hele sommeren. De vokser fort. Når jeg har fått tatt opp alle, skal jeg så nye frø på samme sted. Så er det bare å vente på nye, deilige, røde små:)

... Og jeg er så heldig å ha fått en award! Så herlig å få, setter stor pris på det:)) Tusen takk
Frøken OppNed. Jeg velger å gi den videre til alle dere fiiine bloggere som er innom JannePannes:) Er så vanskelig å velge akkurat 5 som fortjener den, det er jo så mange!!:)))

Ha en fin tirsdagskveld!
Ps, bursdagen til vår ferske 2 åring gikk strålende! Ble mange bilder, men ingen som egner seg her på bloggen;)


Litt om reddik:


Varebeskrivelse

Reddik er en gammel kulturplante som stammer fra Kina. Redikk er en samling av flere rotdelikatesser hvor både form, farge og størrelse varierer. Mest brukt er det vi kaller for sommerreddik hvor formen er kulerund og fargen rød. Vi har også vinterreddik som er en noe mindre kjent variant. Den ligner på en gulrot i form og er rund og avlang med en lysere rød farge. Reddik har en frisk og noe sterk smak. Dette kommer av at den inneholder sennepsolje.

Bruksområde

Reddik vaskes først i kaldt vann. De kan deretter spises naturell hele, i skiver eller kuttet til salat. Reddik er godt tilbehør til ost og hører således til et ostebord sammen med druer, kiwi og stangselleri. Den kan også spises sammen med dipp, som pålegg eller kokes i 10 - 15 minutter og serveres som varm grønnsak til kjøtt og fisk.

Egenskaper

Reddik er kalorifattig og inneholder noe C-vitaminer. Likevel gjør beskjedent forbruk at dette ikke har noen ernæringsmessig betydning.

Kilde: frukt.no

2 kommentarer:

 1. Så mange god tips!! tusen takk!!

  Ha en fin dag,
  Vicky

  SvarSlett
 2. Du har sånn en skjønn blogg syns jeg :) Innom stadig vekk, og i dag ble jeg virkelig inspirert. Vi skal lage kjøkkenhage etterhvert, og her var det mange lure tips. Kikket på det innlegget om å lage kasser og...Hmm..lurt! Redikker er forresten en hit på ost, kjempegodt syns jeg!
  Håper du nyter soldagene :) klem herfra

  SvarSlett

Så koselig at du vil skrive en kommentar hos meg! Har du ikke blogg kan du signere med Anonym, eller skrive navnet ditt som hilsen til innlegget:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...